Täyttä laukkaa ponitunneille!

Yhteystiedot

VALITETTAVASTI RATSASTUSTUNNIT OVAT TÄYNNÄ,
EMME TOISTAISEKSI OTA VASTAAN UUSIA VIIKKORATSASTAJIA.Tarjoamme ohjattuja ratsastustunteja ponikokoisille (alle 50 kg) lapsille ja nuorille. Käytössämme on moneen makuun sopivia, osaavia poneja. Ratsastus tapahtuu aina pienissä ryhmissä. Ryhmäkoko on normaalisti 4–6 ratsukkoa. Ratsastamme aidatulla ratsastuskentällä. Käytössämme on hyvä ja turvallinen estekalusto. Tuntien aiheet suunnitellaan monipuolisiksi ja vaihteleviksi. Ratsastamme ilman satulaa, hyppäämme esteitä, harjoittelemme kouluratsastusta ja maastoilemme. 


Aloitteleville ratsastajille on tarjolla ponitalutusta pikkuponilla.

Viikottain ratsastavilla sisaralennus -10 % toisesta lapsesta, alennus huomioidaan edullisemmasta kurssista.


Ratsastuksen lisäksi tuntilaiset saavat harjoitella ponien käsittelyä. Mikäli poni ei ole edellisellä tunnilla, saa ratsastaja itse hakea ponin aitauksesta varustettavaksi ja/tai viedä sen oman tunnin jälkeen takaisin ulkoilemaan (poikkeuksena minitunnit).
Reippaat tallitytöt avustavat ilomielin kokemattomampia ratsastajia.

Ota yhteyttä

Ryhmävaihtoehdot hintoineen

Poni kiertää estetolpan ratsastajan ohjatessa.

Minitunnit

Tunnin kesto: 30 min
Hinta: 20 € / krt (lasku 10 viikkoa)
Ryhmäkoko: max. 5 ratsastajaa


Minitunnit sopivat aloittelevista jo hieman ratsastaneisiin. Ikäsuositus on +5 v. Pääosin ratsastamme taluttajalla, mutta kokeneimmat pääsevät kokeilemaan halutessaan ratsastusta itsenäisesti. Minitunneilla harjoitellaan ratsastusta käynnissä ja ravissa. Minitunneilla tallin väki vastaa ponien varustuksesta ja käsittelystä, halutessaan oma vanhempi tms. voi taluttaa. 

Poni ja ratsastaja esteradalla.

Alkeisjatkotunnit

Tunnin kesto: 45min
Hinta: 23€ / krt (lasku 10 viikkoa)
Ryhmäkoko: max. 5 ratsastajaa


Alkeisjatkotuntien suositusikäraja on +8 v, tunneille osallistuttaessa tulee ratsastuskokemusta olla jo minitunneilta, jotta ponin selässä istuminen ja itsenäinen ratsastaminen on tuttua. Alkeisjatkotunneilla tehdään harjoituksia käynnissä ja ravissa, mutta myös laukkaan aletaan tutustumaan. Ponin varustamista pääsee harjoittelemaan ohjatusti ennen ja jälkeen tuntien (mikäli poni ei ole edellisellä tunnilla / jatka seuraavalle tunnille).

Jatkotunnit

Tunnin kesto: 45 min
Hinta: 23 € / krt (lasku 10 viikkoa), 30 € / krt (irtotunti, käteismaksu)
Ryhmäkoko: max. 5 ratsastajaa


Ratsastustuntien sisältö suunnitellaan ryhmäläisten toiveiden mukaan. Tunneilla harjoittelemme kouluratsastusta ja esteiden hyppäämistä sekä
ratsastamme ilman satulaa, käymme maastoilemassa ja menemme ratsastustaitoa ja tasapainoa kehittäviä ratsastusleikkejä.


TASO I

Tällä tasolla ratsastetaan niin kauan, että hallitaan vahvasti kaikki askellajit sekä hypätään pieniä esteitä ravissa ja laukassa.


TASO II

Perustaso harrastelijoille ja hauskanpitäjille. Tällä tasolla
teemme HeC-tason harjoituksia, hyppäämme estetehtäviä 50–60 cm:n
tasolla ja ratsastajat hallitsevat ponit vaikeammissakin tilanteissa.

Poni ja ratsastaja loikkaamassa korkean esteen yli.

Kisaryhmä

Tunnin kesto: 45 min
Hinta: 31 € / krt (laskutus: kevätkausi ja syyskausi)
Ryhmäkoko: max. 6 ratsastajaa


Kisaryhmä sopii useamman vuoden ratsastaneille, joilla on ratsastuksessa selkeät tavoitteet. Harjoittelemme HeC-B-tasolla ja hyppäämme estetehtäviä 60–80 cm:n korkeudella. Kisaryhmällä on ulkopuolisia kilpailuja kauden aikana (syyskaudella neljät ja kevätkaudella viidet kilpailut), joita silmällä pitäen suunnittelemme viikkotuntien sisällön. Jotta mieli pysyy virkeänä, voidaan satunnaisesti esimerkiksi maastoilla ja mennä ratsastusleikkejä.

Lue lisätietoa kisaryhmästä.

Varaa tuntisi

Rästituntien varauskalenteri

Luethan ohjeet rästitunnin varaamiseen alapuolelta.

Ohjeet rästitunnin varaamiseen

  • Voit varata rästitunnin, jos joudut perumaan tuntisi esimerkiksi sairastumisen tai muun menon takia. Peruthan tuntisi tekstiviestillä numeroon 050 411 0120 tuntia edeltävään päivään mennessä. Tämän jälkeen voit varata rästitunnin. Sen voi ratsastaa etukäteen.
  • Tee varaus ja saavu ajoissa varaamallesi tunnille. Mikäli et löydä sopivaa rästiaikaa, kannattaa rästiaikojen tilannetta seurata. Vapautuvia paikkoja lisätään aina parille seuraavalle viikolle.

Rästituntikalenterimme löydät täältä.

Kysy lisää

Vinkkejä ja ohjeita ratsastustunneille

  • Olethan ajoissa paikalla! Minitunnille saapuessasi voit tulla suoraan ratsastuskentälle odottamaan ryhmän alkua ja ponien jakoa. Jatkoryhmän ratsastajien tuntilistat löytyvät tallin ilmoitustaululta, ja ratsastajan on hyvä varautua varustamaan poni ennen tunnin alkua.
  • Tunteja ei järjestetä kovassa myrskyssä tai kovalla pakkasella (raja -18 astetta). Peruutuksista ilmoitetaan tekstiviestillä klo 15 mennessä.
  • Muista pukeutua tunnille sään mukaan. Sopivat kengät ratsastukseen ovat esim. kumisaappaat tai kuomat, korkoa ja vartta täytyy olla. Sormikasmallin hanskat mahdollistaa oikean ohjasotteen. Mikäli sinulla ei ole omaa kypärää, saa sen lainaan tallilta. Mikäli sinulla on oma kypärä, varmistathan sen olevan VG1-hyväksytty.
  • Mikäli et pääse tunnillesi, tulee siitä ilmoittaa edelliseen päivään mennessä tekstiviestillä. Yllättävissä sairastapauksissa peruutus riittää tuntipäivän aamuna. Jatkoryhmäläiset varaavat korvaavan rästitunnin ohjeiden mukaan.
  • Tarkempia ohjeita löydät täältä (pdf).