Täyttä laukkaa ponitunneille!

Yhteystiedot


RYHMÄTILANNE 11/2021:
Ryhmät ovat täynnä, jonotusarvio noin 2-5kk.Tarjoamme ohjattuja ratsastustunteja ponikokoisille (alle 50 kg) lapsille ja nuorille.
Käytössämme on moneen makuun sopivia, osaavia poneja.
Ratsastus tapahtuu aina pienissä ryhmissä. Ryhmäkoko on normaalisti 4–6 ratsukkoa.
Ratsastamme aidatulla ulkoratsastuskentällä. Käytössämme on hyvä ja turvallinen estekalusto.
Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa, tuntien aiheet suunnitellaan monipuolisiksi ja vaihteleviksi.
Ratsastamme ilman satulaa, hyppäämme esteitä, harjoittelemme kouluratsastusta ja maastoilemme.
Ratsastaja voi siirtyä seuraavalle tasolle, kun valmiudet siihen täyttyy. Parhaiten tilanteen osaa arvioida oman ryhmän opettaja.Viikottain ratsastavilla sisaralennus -10 % toisesta lapsesta, alennus huomioidaan edullisemmasta kurssista.

 

Ratsastuksen lisäksi tuntilaiset saavat harjoitella ponien käsittelyä. Mikäli poni ei ole edellisellä tunnilla, saa ratsastaja itse hakea ponin aitauksesta varustettavaksi ja/tai viedä sen oman tunnin jälkeen takaisin ulkoilemaan (poikkeuksena ponitalutukset ja minialkeet).
Reippaat tallitytöt avustavat ilomielin kokemattomampia ratsastajia. 

 

Ryhmävaihtoehdot hintoineen

Talutusratsastus

Kesto: 15 min
Hinta: 15 € / krt (käteismaksu)
Tasovaatimus: ei tasovaatimusta
Ikäsuositus: sopii kaiken ikäisille

Talutusratsastus on hyvä tapa tulla tutustumaan poniharrastukseen ennen varsinaisille ryhmätunneille tuloa. Varaa sinulle sopiva aika ja saavu tallille: Kiltti poni, innokas taluttaja ja lainakypärä odottavat sinua! Sopii erityisesti alle kouluikäisille, tai isommille lapsille kokeilumielessä. Ratsastaja on vakuutettu tallin puolesta (SRL:n satunnaisratsastajan vakuutus). Askellajina käynti. Vapaat ajat talutusvartteihin näet ajanvarauskalenterista. HUOM: Käteismaksu!

Minialkeet

Tunnin kesto: 30 min
Hinta: 22€ / krt (lasku 10 viikkoa)
Ryhmäkoko: max. 6 ratsastajaa
Tasovaatimus: ei tasovaatimusta
Ikäsuositus: 4-8v
Huom: Jokaisen ratsastajan tulee tilata Green Card tai hankkia jonkun ratsastusseuran jäsenyys (vaatimus SRL:n jäsentallilla)

Tästä kaikki alkaa! Minialkeissa pääset aloittamaan
ratsastusharrastuksen oikeilla ratsastustunneilla, askellajeina käynti ja ravi. Minialkeissa harjoitellaan ratsastusta leikin varjolla, aina taluttajan kanssa. Tallin väki vastaa ponien varustuksesta ja käsittelystä.

Alkeistunnit

Tunnin kesto: 30 min
Hinta: 22 € / krt (lasku 10 viikkoa)
Ryhmäkoko: max. 6 ratsastajaa
Tasovaatimus: ei tasovaatimusta yli 8-vuotiaille
Ikäsuositus: +7v
Huom: Jokaisen ratsastajan tulee tilata Green Card tai hankkia jonkun ratsastusseuran jäsenyys (vaatimus SRL:n jäsentallilla)

Alkeistunneille ovat tervetulleita vanhat +7v ratsastajamme minialkeista sekä yli 8-vuotiaat vasta-alkajat. Tunneilla tehdään harjoituksia käynnissä ja ravissa, alkuun avustajan kanssa. Ponin varustamista
pääsee harjoittelemaan ohjatusti ennen ja jälkeen tuntien. Tällä tasolla ratsastetaan niin kauan, että hallitaan vahvasti käynti ja ravi ilman avustajaa, myös valmiudet laukan alkeisiin tulisi löytyä ennen jatkoryhmään siirtymistä.

 

Poni ja ratsastaja loikkaamassa korkean esteen yli.

Jatkotunnit

Tunnin kesto: 45 min
Hinta: 26 € / krt (lasku 10 viikkoa)
Ryhmäkoko: max. 6 ratsastajaa
Huom: Jokaisen ratsastajan tulee tilata Green Card tai hankkia jonkun ratsastusseuran jäsenyys (vaatimus SRL:n jäsentallilla)

Ratsastustuntien sisältö suunnitellaan ryhmäläisten toiveiden mukaan. Tunneilla harjoittelemme kouluratsastusta ja esteiden hyppäämistä sekä
ratsastamme ilman satulaa, käymme maastoilemassa ja menemme ratsastustaitoa ja tasapainoa kehittäviä ratsastusleikkejä.

TASO I:
Tasovaatimus: Käynti ja ravi vahvasti hallussa, laukan alkeet alkaa
Ikäsuositus: +8v
Tällä tasolla ratsastetaan niin kauan, että hallitaan kaikki
askellajit sekä hypätään pieniä esteitä ravissa ja laukassa.


TASO II:
Tasovaatimus: Kaikki askellajit vahvasti hallussa
Ikäsuositus: +9v
Perustaso harrastelijoille ja hauskanpitäjille. Tällä tasolla
teemme HeC-tason harjoituksia, hyppäämme estetehtäviä 50–60 cm:n
tasolla ja ratsastajat hallitsevat ponit vaikeammissakin tilanteissa.

 

Varaa tuntisi

Ohjeet rästitunnin varaamiseen

  • Voit varata rästitunnin, jos joudut perumaan tuntisi esimerkiksi sairastumisen tai muun menon takia. Peruthan tuntisi tekstiviestillä numeroon 050 411 0120 mahdollisimman pian, viimeistään 24h ennen tuntia. Sairastapauksissa peruutus huomioidaan tuntipäivän aamuna klo.10 mennessä.
    Liian myöhään perutusta tunnista ei saa korvaavaa rästikertaa ja se jää siinä tapauksessa käyttämättä, myös sairastapauksissa.
  • Tee varaus Velloon ja saavu ajoissa varaamallesi tunnille. Mikäli et löydä sopivaa rästiaikaa, kannattaa rästiaikojen tilannetta seurata. Vapautuvia paikkoja lisätään aina parille seuraavalle viikolle.
  • Huomioithan, että vakioryhmämme ovat täynnä eli rästisysteemi pyörii lähestulkoon täysin ajoissa tietoomme tulleiden peruutusaikojen varassa. Ilmoitathan peruutuksesta mahdollisimman pian, jotta saamme klikattua paikan tarjolle muille. Ajoittain järjestämme lisäryhmiä kertyneiden rästien suorittamiseen.
Kysy lisää

Ohjeita ratsastustunneille

  • Lähetämme ratsastuslaskut sähköpostilla ennen jakson alkua, laskujen maksuaika 14vrk. Irtotunneille maksut käteisellä.
  • Olethan ajoissa paikalla! Minialkeistunnille saapuessasi voit tulla suoraan ratsastuskentälle odottamaan ryhmän alkua ja ponien jakoa. Muiden ryhmien ratsastajien tuntilistat löytyvät tallin ilmoitustaululta, ja ratsastajan on hyvä varautua varustamaan poni ennen tunnin alkua. Alkeisryhmäläiset varustavat tallista tulevia poneja aina yhdessä, jotta saadaan kokemusta kerättyä.
  • Ratsastamme myös sateella, mutta huomioimme poniemme hyvinvoinnin ja ratsastajien turvallisuuden, jonka vuoksi emme järjestä tunteja kovassa myrskyssä tai liian kovalla helteellä / pakkasella (helleraja on noin +30 astetta, pakkasraja noin -18 astetta, päätös tehdään tallin henkilökunnan toimesta huomioiden myös muut sääolosuhteet). Peruutuksista ilmoitamme tekstiviestillä klo. 15 mennessä ja järjestämme pikimmiten lisäryhmiä rästien suorittamiseen. Tunti saatetaan joutua keskeyttämään esim. yllättävän myrskyn/ukkoskuuron vuoksi turvallisuussyistä. Näissä tapauksissa rästitunnin saa, jos tuntia jää ratsastamatta yli puolet.
  • Muista pukeutua tunnille sään mukaan. Sopivat kengät ratsastukseen ovat esim. kumisaappaat tai kuomat, korkoa ja vartta täytyy olla. Sormikasmallin hanskat mahdollistaa oikean ohjasotteen. Mikäli sinulla ei ole omaa kypärää, saa sen lainaan tallilta. Mikäli sinulla on oma kypärä, varmistathan sen olevan VG1-hyväksytty.
  • Papinojan yksityistiellä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Tiellä liikkuu paljon lapsia ja hevosia. Ikäväksemme olemme saaneet palautetta asiakkaittemme liian suurista tilannenopeuksista. Liikenteessä hevoset ohitetaan aina kävelyvauhdilla erityistä varovaisuutta noudattaen.

Rästituntien varauskalenteri

Luethan ohjeet rästitunnin varaamiseen! Mikäli kalenteri ei toimi, linkki: www.vello.fi/papinojanponitalli