Täyttä laukkaa ponitunneille!

Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA RATSASTAJILLE

 

vkot 29-31: KESÄTAUKO

SYYSKAUSI 2023:
1. JAKSO vkot 32-41

2. JAKSO vkot 42-51

vko 52: JOULUTAUKO

KEVÄTKAUSI 2024:

1. JAKSO vkot 1-10

2. JAKSO vkot 11-20

3. JAKSO vkot 21-28

 

Mikäli et jatka ratsastusta seuraavaan jaksoon, tulee siitä ilmoittaa 3 viikkoa ennen jakson päättymistä. Arkipyhinä ja koulujen loma-aikoina tunnit ovat normaalisti, poikkeuksena juhannusaatto/-päivä, jolloin tunteja ei järjestetä ja ratsastajat saavat niiltä päiviltä korvaavan rästikerran.
Lisäksi ponien laidunloman vuoksi tuntitoiminnassa on pieni kesätauko (v.2023 viikoilla 29-31) ja joulutauko (v.2023 viikolla 52).

Ajankohtaisinta tietoa tallimme vakioratsastajille ja heidän vanhemmilleen facebookissa suljetussa tallilaisten ryhmässä "Papinojan Ponitalli - Tallilaiset", jätä liittymispyyntö!

HALUATKO MUKAAN PONITUNNEILLE?

 

Tarjoamme ohjattuja ratsastustunteja ponikokoisille (alle 50 kg/155cm) lapsille.
Käytössämme on moneen makuun sopivia, osaavia poneja.

Ensisijaisesti otamme uusia harrastajia aloittelevien lasten ryhmiin.
Uusien aloittelevien harrastajien toivomme olevan alle 40kg / 145cm; vaikka meiltä löytyy muutama isompi poni,
palvelemme ensisijaisesti meillä jo harrastavat isommat ratsastajat mahdollisimman pitkään.


Ratsastus tapahtuu aina pienissä ryhmissä. Ryhmäkoko on normaalisti 5–6 ratsukkoa.
Ratsastamme aidatulla ulkoratsastuskentällä ja käytössämme on hyvä ja turvallinen estekalusto.
Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa, tuntien aiheet suunnitellaan monipuolisiksi ja vaihteleviksi.
Ratsastamme ilman satulaa, hyppäämme esteitä, harjoittelemme kouluratsastusta ja maastoilemme.
Ratsastaja voi siirtyä seuraavalle tasolle, kun valmiudet siihen täyttyy. Parhaiten tilanteen osaa arvioida oman ryhmän opettaja.
Poissaoloista (sairauden, lomamatkan tms vuoksi) saa korvaavan rästikerran*, ohjeet rästikäytäntöihin löydät tämän sivun lopusta.
*Huom: max 2 rästiä / 10 viikon jakso, kahden poissaolon jälkeen rästejä ei muodostu.Viikottain ratsastavilla sisaralennus -10 % toisesta lapsesta, alennus huomioidaan edullisemmasta kurssista.

 

Ratsastuksen lisäksi tuntilaiset saavat harjoitella ponien käsittelyä.
Mikäli poni ei ole edellisellä tunnilla, saa ratsastaja itse hakea ponin aitauksesta varustettavaksi
ja/tai viedä sen oman tunnin jälkeen takaisin ulkoilemaan (poikkeuksena ponitalutukset ja minialkeet).

Reippaat tallitytöt avustavat ilomielin kokemattomampia ratsastajia. 


RYHMÄTILANNE 9/2023: 

Muutamia minialkeis- ja alkeisryhmäpaikkoja on vapautumassa viikolla 42 alkavaan jaksoon!

Huom: 15min ponitalutukset pyörivät torstaisin ja lauantaisin,
lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet alempana.

Ryhmävaihtoehdot hintoineen

Talutusratsastus

Kesto: 15 min
Hinta: 15 € / krt (käteismaksu/tilisiirto)
Tasovaatimus: ei tasovaatimusta
Ikäsuositus: sopii kaiken ikäisille

Talutusratsastus on hyvä tapa tulla tutustumaan poniharrastukseen ennen varsinaisille ryhmätunneille tuloa. Varaa sinulle sopiva aika ja saavu tallille: Kiltti poni, ohjaaja ja lainakypärä odottavat sinua! Sopii erityisesti alle kouluikäisille, tai isommille lapsille kokeilumielessä. Ratsastaja on vakuutettu tallin puolesta (SRL:n satunnaisratsastajan vakuutus). Askellajina käynti. Halutessaan voi saapua 15min aiemmin seuraamaan talliin ponin varustamista.

 

Talutusvartteja järjestetään torstaisin klo.16.30-16.45 ja viikosta 42 alkaen lauantaisin klo.10.30-10.45. Voit varata ajan ajanvarauskalenterista!

HUOM! Käteismaksu tai ennakkomaksu tilisiirtona
Saaja: FI20 5104 0020 1104 37 / Papinojan Ponitalli Oy
Viesti: Ponitalutus + pvm + ratsastajan nimi
Summa: 15,00

Alkeistunnit

Tunnin kesto: 30 min
Hinta: 23 € / krt (lasku 10 viikkoa), irtotunti 30€
Ryhmäkoko: max. 6 ratsastajaa
Huom: Jokaisen ratsastajan tulee tilata Green Card tai hankkia jonkun ratsastusseuran jäsenyys (vaatimus SRL:n jäsentallilla), viimeistään ensimmäisen ratsastetun kokeilujakson jälkeen.

Tästä kaikki alkaa! Meillä pääsee pienetkin lapset aloittamaan oikeilla ratsastutunneilla: Tutustumme ratsastuksen alkeisiin, tavoitteena turvallinen aloitus poniharrastukselle. Tarjolla kaksi eri ryhmävaihtoehtoa ratsastajan iän mukaan:

MINIALKEISRYHMÄ:

Tasovaatimus: ei tasovaatimusta
Ikäsuositus: 4-8v
Minialkeissa askellajeina käynti ja ravi, harjoitellaan ratsastusta leikin varjolla, aina taluttajan kanssa. Tallin väki vastaa ponien varustuksesta ja käsittelystä.

ALKEISRYHMÄ:

Tasovaatimus: ei tasovaatimusta yli 8-vuotiaille
Ikäsuositus: +8v
Alkeisryhmään ovat tervetulleita vanhat ratsastajamme minialkeista sekä yli 8-vuotiaat vasta-alkajat. Tunneilla tehdään harjoituksia käynnissä ja ravissa, alkuun avustajan kanssa. Ponin varustamista
pääsee harjoittelemaan ohjatusti ennen ja jälkeen tuntien. Tällä tasolla ratsastetaan niin kauan, että hallitaan vahvasti käynti ja ravi ilman avustajaa.

Poni ja ratsastaja loikkaamassa korkean esteen yli.

Jatkotunnit

Tunnin kesto: 45 min
Hinta: 27 € / krt (lasku 10 viikkoa), irtotunti 35€
Ryhmäkoko: max. 6 ratsastajaa
Huom: Jokaisen ratsastajan tulee tilata Green Card tai hankkia jonkun ratsastusseuran jäsenyys (vaatimus SRL:n jäsentallilla)

Ratsastustuntien sisältö suunnitellaan ryhmäläisten toiveiden mukaan. Tunneilla harjoittelemme kouluratsastusta ja esteiden hyppäämistä sekä ratsastamme ilman satulaa, käymme maastoilemassa ja menemme ratsastustaitoa ja tasapainoa kehittäviä ratsastusleikkejä. 

TASO I:
Tasovaatimus: Käynti ja ravi vahvasti hallussa, opetellaan laukan alkeita
Ikäsuositus: +8v
Tällä tasolla ratsastetaan niin kauan, että hallitaan kaikki
askellajit sekä hypätään pieniä esteitä ravissa ja laukassa.


TASO II:
Tasovaatimus: Kaikki askellajit vahvasti hallussa
Ikäsuositus: +9v
Perustaso harrastelijoille ja hauskanpitäjille. Tällä tasolla
teemme HeC-tason harjoituksia, hyppäämme estetehtäviä 50–60 cm:n
tasolla ja ratsastajat hallitsevat ponit vaikeammissakin tilanteissa.

 

Kysy lisää!

Peruutuskäytännöt

 • Voit varata rästitunnin, jos joudut perumaan tuntisi esimerkiksi sairastumisen tai muun menon takia. Peruthan tuntisi tekstiviestillä numeroon 050 411 0120 mahdollisimman pian, viimeistään 24h ennen tuntia. Sairastapauksissa peruutus huomioidaan tuntipäivän aamuna klo.10 mennessä.
  Liian myöhään perutusta tunnista ei saa korvaavaa rästikertaa ja se jää siinä tapauksessa käyttämättä, myös sairastapauksissa.
 • Huom: Ratsastajalla on oikeus 2 korvattavaan poissaoloon / jakso. Sen useammasta poissaolosta ei muodostu rästejä (pitkät sairaslomat esim. raajan murtumat ym sovitaan aina erikseen).
 • Peruutuksesta muodostunut rästitunti on henkilökohtainen, sitä ei voi luovuttaa / myydä eteenpäin, ainoastaan saman perheen lapsi voi ratsastaa rästin, mikäli asiasta on erikseen sovittu.
 • Tee varaus Velloon lapsen nimellä (etu+sukunimi) ja saavu ajoissa varaamallesi tunnille. Mikäli et löydä sopivaa rästiaikaa, kannattaa rästiaikojen tilannetta seurata. Vapautuvia paikkoja lisätään aina parille seuraavalle viikolle.
 • Huomioithan, että vakioryhmämme ovat täynnä eli rästisysteemi pyörii lähestulkoon täysin ajoissa tietoomme tulleiden peruutusaikojen varassa. Ilmoitathan peruutuksesta mahdollisimman pian, jotta saamme klikattua paikan tarjolle muille. Ajoittain järjestämme lisäryhmiä kertyneiden rästien suorittamiseen.
 • Ratsastuspaikka säilyy sinulla niin kauan kuin toisin sovitaan! Paikkasi siis säilyy automaattisesti seuraavaan jaksoon. Poisjäännistä on ilmoitettava 3 viikkoa ennen jakson päättymistä.
Kysy lisää

Ohjeita ratsastustunneille

 • Lähetämme ratsastuslaskut sähköpostilla ennen jakson alkua, laskujen maksuaika 14vrk. Paikkasi säilyy automaattisesti seuraavaan jaksoon. Poisjäännistä on ilmoitettava 3 viikkoa ennen jakson päättymistä. Irtotunneille maksut käteisellä.
 • Kaikkien viikkoratsastajien tulee hankkia Green Card vakuutus osoitteesta www.ratsastus.fi ennen ratsastuksen aloittamista (alkeistunneilla ensimmäinen 10 viikon jakso lasketaan kokeiluksi, jona aikana Green Cardia ei vielä tarvita).
 • Olethan ajoissa paikalla! Minialkeistunnille saapuessasi voit tulla suoraan ratsastuskentälle odottamaan ryhmän alkua ja ponien jakoa. Muiden ryhmien ratsastajien tuntilistat löytyvät tallin ilmoitustaululta, ja ratsastajan on hyvä varautua varustamaan poni ennen tunnin alkua. Alkeisryhmäläiset varustavat tallista tulevia poneja aina yhdessä, jotta saadaan kokemusta kerättyä.
 • Ratsastamme myös sateella, mutta huomioimme ratsastajien turvallisuuden ja poniemme hyvinvoinnin, jonka vuoksi emme järjestä tunteja kovassa myrskyssä tai liian kovalla helteellä / pakkasella (helleraja on noin +30 astetta, pakkasraja noin -18 astetta, päätös tehdään tallin henkilökunnan toimesta huomioiden myös muut sääolosuhteet). Peruutuksista ilmoitamme tekstiviestillä klo. 15 mennessä ja järjestämme pikimmiten lisäryhmiä rästien suorittamiseen. Tunti saatetaan joutua keskeyttämään esim. yllättävän myrskyn/ukkoskuuron vuoksi turvallisuussyistä. Näissä tapauksissa rästitunnin saa, jos tuntia jää ratsastamatta yli puolet.
 • Arkipyhinä ja koulujen loma-aikoina tunnit ovat normaalisti, poikkeuksena juhannusaatto/-päivä, jolloin tunteja ei järjestetä ja ratsastajat saavat niiltä päiviltä korvaavan rästikerran. Lisäksi ponien laidunloman vuoksi tuntitoiminnassa on pieni tauko kesäisin ja joulun aikaan viikon tauko.
 • Muista pukeutua tunnille sään mukaan. Sopivat kengät ratsastukseen ovat esim. kumisaappaat tai kuomat, korkoa ja vartta täytyy olla. Sormikasmallin hanskat mahdollistavat oikean ohjasotteen. Mikäli sinulla ei ole omaa kypärää, saa sen lainaan tallilta. Mikäli sinulla on oma kypärä, varmistathan sen olevan VG1-hyväksytty.
 • Papinojan yksityistiellä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Tiellä liikkuu paljon lapsia ja hevosia. Ikäväksemme olemme saaneet palautetta asiakkaittemme liian suurista tilannenopeuksista. Liikenteessä hevoset ohitetaan aina kävelyvauhdilla erityistä varovaisuutta noudattaen.

Rästituntien varauskalenteri

Luethan ohjeet rästitunnin varaamiseen! Linkki kalenteriin: www.vello.fi/papinojanponitalli