Ohjeita ratsastajalle

Yhteystiedot

Peruutuskäytännöt

 • Voit varata rästitunnin, jos joudut perumaan tuntisi esimerkiksi sairastumisen tai muun menon takia. Peruthan tuntisi tekstiviestillä numeroon 050 411 0120 mahdollisimman pian, viimeistään 24h ennen tuntia. Sairastapauksissa peruutus huomioidaan arkisin tuntipäivän aamuna klo.10 mennessä (lauantaisin klo.8 mennessä).
  Liian myöhään perutusta tunnista ei saa korvaavaa rästikertaa ja se jää siinä tapauksessa käyttämättä, myös sairastapauksissa.
 • Huom: Ratsastajalla on oikeus 2 korvattavaan poissaoloon / jakso. Sen useammasta poissaolosta ei muodostu rästejä, ellei kyseessä ole tallin tekemä peruutus (sääolosuhteet tms). Pitkät sairaslomat esim. raajan murtumat ym sovitaan aina erikseen.
 • Peruutuksesta muodostunut rästitunti on henkilökohtainen, sitä ei voi luovuttaa / myydä eteenpäin, ainoastaan saman perheen lapsi voi ratsastaa rästin, mikäli asiasta on erikseen sovittu.
 • Tee varaus Velloon lapsen nimellä (etu+sukunimi) ja saavu ajoissa varaamallesi tunnille. Mikäli et löydä sopivaa rästiaikaa, kannattaa rästiaikojen tilannetta seurata. Vapautuvia paikkoja lisätään aina parille seuraavalle viikolle.
 • Huomioithan, että vakioryhmämme ovat täynnä eli rästisysteemi pyörii lähestulkoon täysin ajoissa tietoomme tulleiden peruutusaikojen varassa. Ilmoitathan peruutuksesta mahdollisimman pian, jotta saamme klikattua paikan tarjolle muille. Ajoittain järjestämme lisäryhmiä kertyneiden rästien suorittamiseen.
 • Ratsastuspaikka säilyy sinulla niin kauan kuin toisin sovitaan! Paikkasi siis säilyy automaattisesti seuraavaan jaksoon. Poisjäännistä on ilmoitettava 3 viikkoa ennen jakson päättymistä.

Ohjeita ratsastustunneille

 • Lähetämme ratsastuslaskut sähköpostilla ennen jakson alkua, laskujen maksuaika 14vrk. Paikkasi säilyy automaattisesti seuraavaan jaksoon. Poisjäännistä on ilmoitettava 3 viikkoa ennen jakson päättymistä. Irtotunneille maksut käteisellä.
 • Kaikkien viikkoratsastajien tulee hankkia Green Card vakuutus osoitteesta www.ratsastus.fi ennen ratsastuksen aloittamista (alkeistunneilla ensimmäinen 10 viikon jakso lasketaan kokeiluksi, jona aikana Green Cardia ei vielä tarvita).
 • Olethan ajoissa paikalla! Minialkeistunnille saapuessasi voit tulla suoraan ratsastuskentälle odottamaan ryhmän alkua ja ponien jakoa. Muiden ryhmien ratsastajien tuntilistat löytyvät tallin ilmoitustaululta, ja ratsastajan on hyvä varautua varustamaan poni ennen tunnin alkua. Alkeisryhmäläiset varustavat tallista tulevia poneja aina yhdessä, jotta saadaan kokemusta kerättyä.
 • Ratsastamme myös sateella, mutta huomioimme ratsastajien turvallisuuden ja poniemme hyvinvoinnin, jonka vuoksi emme järjestä tunteja kovassa myrskyssä tai liian kovalla helteellä / pakkasella (helleraja on noin +30 astetta, pakkasraja noin -18 astetta, päätös tehdään tallin henkilökunnan toimesta huomioiden myös muut sääolosuhteet). Peruutuksista ilmoitamme tekstiviestillä klo. 15 mennessä ja järjestämme pikimmiten lisäryhmiä rästien suorittamiseen. Tunti saatetaan joutua keskeyttämään esim. yllättävän myrskyn/ukkoskuuron vuoksi turvallisuussyistä. Näissä tapauksissa rästitunnin saa, jos tuntia jää ratsastamatta yli puolet.
 • Arkipyhinä ja koulujen loma-aikoina tunnit ovat normaalisti, poikkeuksena juhannusaatto/-päivä, jolloin tunteja ei järjestetä ja ratsastajat saavat niiltä päiviltä korvaavan rästikerran. Lisäksi ponien laidunloman vuoksi tuntitoiminnassa on pieni tauko kesäisin ja joulun aikaan viikon tauko.
 • Muista pukeutua tunnille sään mukaan. Sopivat kengät ratsastukseen ovat esim. kumisaappaat tai kuomat, korkoa ja vartta täytyy olla. Sormikasmallin hanskat mahdollistavat oikean ohjasotteen. Mikäli sinulla ei ole omaa kypärää, saa sen lainaan tallilta. Mikäli sinulla on oma kypärä, varmistathan sen olevan VG1-hyväksytty.
 • Papinojan yksityistiellä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Tiellä liikkuu paljon lapsia ja hevosia. Ikäväksemme olemme saaneet palautetta asiakkaittemme liian suurista tilannenopeuksista. Liikenteessä hevoset ohitetaan aina kävelyvauhdilla erityistä varovaisuutta noudattaen. Tie on kapea ja ojat syvät: Jos mahdollista, pyrithän antamaan tilaa vastaantulevalle liikenteelle hyödyntäen liittymiä. Älä väistä liian reunaan, sillä etenkin talvikaudella viikottain joku on ojassa tästä syystä. Jos päädyt ojaan, suosittelemme suoraan hinausauton tilaamista!
Kysy lisää

Rästituntien varauskalenteri

Luethan ohjeet rästitunnin varaamiseen! Linkki kalenteriin: www.vello.fi/papinojanponitalli